Medzinárodné projekty 
SPŠ technickej

 

PODPROGRAM KA2 (Kľúčová aktivita)

= strategické partnerstvá v sektore školského vzdelávania

› projekt: innovativ production &integrativ education

 

Projektové obdobie 2016-2019

› Žiaci a učitelia spolupracujú na spoločne vybraných témach.

› Absolvujú mobility (vycestovanie do zahraničia): Nemecko, Poľsko, Chorvátsko, Slovinsko, Česko

 

M1, December 2016

EuropaBerufsschule (EU-BS) Weiden (Nemecko)

Nadnárodné stretnutie sa uskutočnilo v čase od  12.12. do 16.12.2016. Účastníci RNDr. Ladislav Ruttkay a Mgr. Monika Hodnická diskutovali a dohodli spolu so svojimi projektovými partnermi plán aktivít trojročného projektu s názvom IP & IE, ktorého nosnou témou je práca s 3D tlačou. Na pracovnom stretnutí sa zúčastnili zástupcovia všetkých šiestich krajín.

fototogaléria

 

 

C1: Marec 2017

Sredna škola, Oroslavje (Chorvátsko) prezentácia

Vzdelávacia aktivita sa uskutočnila v čase od 27.03. do 31.03.2017.

Účastníci:

UČITELIA: Mgr. Stanislava Hudranová, Ing. Radoslav Hatala,

ŽIACI: Katarína Kopkášová, Kamila Sajdáková, Matúš Baláži.

Cieľom stretnutia bolo 3D modelovanie a objavovanie nových technológií v tejto oblasti. Žiaci pracovali v medzinárodne zmiešaných skupinách a riešili úlohy. Účastníci všetkých šiestich krajín zároveň prezentovali svoju krajinu a svoju školu.

fotogaléria

 

C2: september 2017

Střední průmyslová škola strojní a stavební Tábor (Česká republika)  prezentácia

Vzdelávacia aktivita sa uskutočnila v čase od 16.09. do 20.09.2017.

Účastníci:

UČITELIA: Ing. Iveta Ďurašová, Mgr. Stanislava Hudranová

ŽIACI: Ester Blašková, Alžbeta Novotná, Martin Petrek, Katarína Kopkášová, Kamila Sajdáková, Matúš Baláži.

Cieľom stretnutia bolo 3D-modelovanie a objavovanie nových technológií v tomto odbore. Účastníci zo šiestich partnerských krajín boli rozdelení do samostatných pracovných skupín, v ktorých pracovali na zadanej úlohe. Spoločným pracovným jazykom bola angličtina.

fotogaléria

 

M2, November 2017

Škofja Loka (Slovinsko)

Nadnárodné stretnutie sa uskutočnilo v čase od  20.11. do 24.11.2017. Účastníčka projektového stretnutia Mgr. Monika Hodnická spolu so svojimi projektovými partnermi zhodnotili doterajšiu prácu na projekte (dopad na školu, žiakov, učiteľov, región), v odbornej diskusii dohodli plán aktivít v druhej polovici trojročného projektu s názvom IP & IE, ktorého nosnou témou je práca s 3D tlačou. Iniciovala stretnutie českých a slovinských partnerských škôl a firiem z dôvodu prípravy budúceho projektu Erasmus+ KA1 – mobility jednotlivcov v odbornom vzdelávaní, podľa Výzvy 2018 na predkladanie projektov.

fotogaléria

 

C3: marec 2018

Zespół szkół i placówek kształcenia zawodowego - Bielawa (Poľsko)

Vzdelávacia aktivita sa uskutočnila v čase od 19.03. do 23.03.2018.

Účastníci:

UČITELIA: Ing. Henrieta Tarajčáková, Mgr. Stanislava Hudranová

ŽIACI: Matúš Bujňák, Jakub Macejko, Tomáš Grivalský, René Doboš, Ester Blašková, Alžbeta Novotná

Cieľom stretnutia bolo s použitím 3D tlačiarní a programu Inventor vytvoriť formičky hraníc jednotlivých zúčastnených krajín a v nich upiecť tradičné medovníčky. Účastníci zo šiestich partnerských krajín boli rozdelení do samostatných pracovných skupín, v ktorých pracovali

na zadanej úlohe. Spoločným pracovným jazykom bola angličtina. V rámci kultúrneho programu spoznali pamiatky miest Bielawa a Wroclaw a spoznali kultúru jednotlivých krajín.

fotogaléria

 

C4: október 2018

Technická akadémia – Spišská Nová Ves (Slovensko)

Vzdelávacia aktivita prebiehala od 8.10. do 12.10.2018.

TA SNV bola hostiteľskou krajinou a projektového pracovného stretnutia sa aktívne zúčastnili všetci učitelia a žiaci, ktorí predtým vycestovali na mobilitné stretnutia.

CIEĽOM projektového stretnutia bolo zmontovať časti planetárnej prevodovky, ktoré naprogramovali v Inventore a vytlačili na 3D-tlačiarňach . Na prevodovke sú umiestnené vlajky každej krajiny. Ozubené kolesá planetárnej prevodovky symbolizujú jednotlivé krajiny. Ak sú dobre

naprojektované, zapadajú do seba a prevodovka funguje. Ak spolupráca jednotlivých krajín bude napredovať, spoločná Európa môže dobre „fungovať“.

fotogaléria   video

 

M3, Apríl 2019

Oroslavje (Chorvátsko)

Nadnárodné stretnutie sa uskutočnilo v čase od  01.04.2019 do 05.04.2019. Účastníčka projektového stretnutia Mgr. Monika Hodnická spolu s koordinátormi jednotlivých partnerských krajín zhodnotili prácu na projekte (dopad všetkých aktivít na školu, žiakov, učiteľov, región). Spoločne vypracovali záverečnú správu, ktorá je predpokladom úspešného ukončenia trojročného projektu. Okrem toho vypracovali plán na záverečné vzdelávacie stretnutie žiakov a učiteľov v júni 2019 v nemeckom Weidene.

V odbornej diskusii hodnotili vývoj a posun v projekte a dohodli sa na ďalšej spolupráci v projektovom období 2020-2022.

 

C5: jún 2019

EuropaBerufsschule – Weiden (Nemecko)

Vzdelávacia aktivita sa uskutočnila od 3. 6. do 7. 6. 2019.

Na poslednom projektovom stretnutí prehla záverečná hodnotiaca konferencia so slávnostným prezentovaním výsledných produktov, ktoré vznikli jednotlivých projektových stretnutí. Na stretnutí boli prítomní aj zástupcovia školy, firiem, mesta Weiden a bavorského ministerstva školstva.

Projektového stretnutia sa zúčastnili: Mgr. Stanislava Hudranová, Mgr. Monika Hodnická a žiaci III.A triedy: Alžbeta Novotná, Tomáš Grivalský, René Doboš.

video   prezentácia